Definitii materiale mobilier

Ce este PALUL melaminat?

Palul melaminat este o placa din aschii lemnoase avand fetele acoperite cu un finisaj foarte durabil realizat dintr-un film de melamina folosita Ia constructia mobilierului expus unei uzuri intense si murdari frecvente.
Grosimile la care se produce PALUL melaminat sunt cuprinse intre 8 si 25 mm.

Ce este MDF-ul ?

MDF-ul este definit prin abrevierea pentru medium density fiberboard(fibra de densitate medie)
MDF-ul este realizat din mai multe tipuri de fibre de lemn lipite in conditii de caldura si inalta presiune.
MDF-ul este un material ce se preteaza foarte bine la frezare putandu-se obtine o gama variata de forme si profile in relief, devenind un standard pentru calitate.
MDF-ul capata variatiuni de culoare si forme fara limite, incepand de la MDF infoliat termic pana la cel vopsit in camp electrostatic, vorbim de clasa da si de pret.
MDF-ul poate fi brut, melaminat, vopsit, infoliat si furniruit, cel furniruit putand sa imite foarte bine mobila din Lemn Masiv.

Ce sunt FRONTURILE din MDF?

Fronturile din MDF sunt niste placi de MDF care au diverse modele frezate in ele si care sunt imbracate cu diverse foli rezistente la uzura intensa si murdarie frecventa. Fronturile din MDF au o gama diversa de modele si culori, ele se folosesc in special la partea vizibila a mobilierului.

Ce este FURNIRUL ?

Furnirul este o folie subtire de lemn care serveste la fabricarea placajelor, a panelelor in industria mobilierului.
In industria mobilierului FURNIRUL este cel mai des aplicat pe placile de MDF, in general FURNIRUL are grosimi cuprinse intre 0,5 si 2 mm.
FURNIRUL are o gama foarte mare si varieta de forme culori si dimensiuni.
FURNIRUL este un material care imita foarte bine mobila din Lemn Masiv.
Avantajele FURNIRULUI sunt ca nu are dimensiuni standard, el poate fi aplicat pe diferite lungimi si latimi fara a se observa imbinarile dintre placi.
FURNIRUL este utilizat in produse de decoratiuni interioare, este ideal pentru proiecte rezidentiale, hoteluri, birouri si pentru realizarea unei mari varietati de produse, mobilier, usi, panouri furniruite, parchet, dar si corpuri de iluminat si tapet.

Ce este LEMNUL MASIV ?

LEMNUL MASIV este un material natural care provine din plante lemnoase, arbori, arbusti, fiind compus in mare parte din celuloza si lignina si in mica parte din gume, rasini si materi colorante.
LEMNUL MASIV are o gama foarte larga de culori, forme, dimensiuni si grosimi.
LEMNUL MASIV poate fi lacuit, vopsit sau poate fi lasat natural fiind rezistent la intemperi si avand o durabilitate mare in timp.

Ce este BLATUL ?

BLATUL este placa superioara a mobilierului de bucatarie sau a mobilierului de baie.
BLATURILE sunt de mai multe tipuri, blaturi Melaminate, blaturi din Piatra Naturala, blaturi din Compozit si blaturi din Lemn Masiv.
BLATUL Melaminat este o placa din aschii lemnoase avand o fata acoperita cu un finisaj foarte durabil realizat dintr-un film de melamina, fiind foarte rezistent la actiunile mecanice si la temperaturi ridicate.
BLATUL din Piatra Naturala este o placa ce se realizeaza din marmura, granit si travertin.
BLATUL din Compozit este realizat dintr-un plastic foarte rezistent si care vine turnat cu chiuveta. BLATUL din Compozit poate imita diverse nuante de piatra naturala sau poate avea diverse culori.
BLATUL din Lemn Masiv se realizeaza din diferite esente care au modele si culori diferite.

Ce este PFL-ul ?

PFL-ul este o placa fibrolemnoasa avand o fata acoperita cu o melamina care imita diverse modele de PAL melaminat si o fata bruta.
PFL-ul are grosimi intre 3,8 si 4 mm
PFL-ul este folosit pentru a proteja spatele corpurilor in vederea scaderii in greutate a acestora si pentru a oferi un aspect placut in interiorul mobilierului.

Ce este CANTUL melaminat ?

CANTUL melaminat este confectionat din hartie si se aplica cu un feon special sau cu fierul de calcat.
CANTUL melaminat are 2 suprafete, o suprafata acoperita cu o melamina care are culori asemanatoare cu cele ale PALULUI melaminat si o suprafata pe care este un adeziv care adera in prezenta calduri.
CANTUL melaminat are diverse latimi si culori.
CANTUL melaminat are o rezistenta foarte mica in timp.

Ce este CANTUL pvc ?

CANTUL pvc este confectionat din material plastic.
CANTUL pvc se aplica pe marginea PALULUI prin presare si este fixat intr-o bordura facuta in prealabil.
CANTUL pvc nu se finiseaza.
CANTUL pvc are o rezistenta mare in timp, dar este suspectibil la umezeala si aburi, care se pot infiltra in spatiul dintre CANT si PAL
CANTUL pvc are o gama variata de culori, forme si dimensiuni.

Ce este CANTUL ABS ?

CANTUL ABS este confectionat din material plastic.
CANTUL ABS are 2 suprafete, o suprafata care imita diverse modele si culori de PAL si MDF si o suprafata unde se aplica adezivul pentru lipirea cantului.
Diferenta la acest tip de CANT o face metoda de aplicare.
CANTUL ABS se aplica prin lipirea cu un adeziv special cu ajutorul unei masini de cantuit, care preseaza cantul la temperaturi ridicate. Dupa aplicare se finalizeaza pentru ai oferi un design atragator.
CANTUL ABS se gaseste intr-o gama larga de latimi, grosimi si culori.
CANTUL ABS este cea mai scumpa, dar si cea mai viabila varianta care se gaseste pe piata.
CANTUL ABS este foarte rezistent in timp, se zgarie greu si protejeaza impotriva umezeli.
CANTUL ABS este obligatoriu pentru mobilierul de bucatarie si pentru mobilierul de baie, datorita conditiilor spatiului deservit.